Clubdag LKN L nest

Clubdag 30 april van de LKN;

Wij, Maureen, Hans, Siebe en Margriet, zijn met onze Lab-jes van een jaar, naar de Clubdag van de LKN te Arnhem geweest. Dit is een fokkerij dag voor nesten waarvan de vader en/of moederhond van het nest, voor zover mogelijk, ook aanwezig is. Het hele nest wordt totaal en individueel gekeurd. Ook is het een leuke terugkomdag van het nest, reünie en tevens een leerzame dag voor onervaren baasjes. De meeste personen die voor het eerst een Labrador (jachthond) hebben, weten vaak niet wat nu leuk is om met je hond te gaan doen. Daarom kan men deze dag informeren en meedoen aan verschillende onderdelen, zoals apport, behendigheid en keuring.

Ieder nest werd ingedeeld in een bepaalde groep. Er waren ongeveer 100 honden verdeeld over drie groepen en de drie onderdelen die rouleerden. Wij moesten eerst naar het ‘apport’ onderdeel. Elke hond mocht een dummy apporteren uit de dekking en uit het water. Mensen die een jachttraining hebben gevolgd, weten wat dit inhoud, anderen komen hier mee in aanraking. Daarna even met ons groepje koffiedrinken en wachten tot we aan de beurt waren bij de behendigheid. Dit is een hindernisbaan voor honden, waarbij de baasjes de hond moeten begeleiden door hoepels en tunnels, over planken en banden, slalommen langs paaltjes, etc.. De kinderen kregen er maar niet genoeg van. Omdat Helma deze dag helaas niet aanwezig kon zijn met Jesper en wel was opgegeven, kon Simba de hindernisbaan met Josine en Koen meerdere keren afleggen. Ook de volwassenen hadden veel pret en dan komt de winnaarsmentaliteit in iedereen naar boven, want het ging op tijd. Nesten streden tegen elkaar…….

Na de lunch hadden we nog één onderdeel te gaan, de exterieur keuring. Vorige Clubdag hadden we nog een uur ringtraining vooraf aan de keuring, maar nu moesten de combinaties er gelijk plat voor. Koekjes, kaas o.i.d. mee, een dunne tentoonstellingslijn om en nog even snel verteld hóe ze moesten lopen, triangel, op en neer en aan welke kant de hond moet lopen. Ook moet je er om denken dat de keurmeester de hond goed kan zien in stand, dus niet te dicht erop. Het was al moeilijk om stil te staan met een onervaren hond, laat staan ook nog mooi ‘vierkant’. Al met al een mooie ervaring met ook nog mooie verslagen, zelfs bij mijn zes week drachtige Kira J (zie ook foto’s)

Op het eind nog even een groepsfoto (per nest) en nagenieten van een leuke, gezellige, leerzame dag!!!

Josine, Koen en Maureen met Simba; Margriet met Kira; Hans met Suzy en Siebe met Leika.

Clubdag LKN L nest

Wachten op de keuring

Wachten op de keuring

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50e3
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50ed
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50e7
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50ec
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50ea
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_50e4
!cid_CB01F451-BE36-4C7D-9D43-6B5F7DDDC972@home
!cid_03943428-1050-4083-8EA6-A5BF192E6843@home
En dat voor de 1e keer

En dat voor de 1e keer

!cid_12322794-EBA1-4B0A-91C5-10F1AC2C7160@home

!cid_7387006C-E4CD-4BBA-8737-4A1A3919507E@home
Kira 6 weken Drachtig

Kira 6 weken Drachtig