Machi From The Frisian Village “Mandy”

Moandei – “Mandy”;

En uiteindelijk mocht de ‘gele’ pup blijven!!!
Het was eigenlijk nog niet de bedoeling dat we een pup zouden houden, maar doordat de fam. Hulscher, hun nieuwe huis nog niet klaar was, paste het hen niet om een pup te nemen. Dit was wel heel jammer voor hun, omdat ze er al een jaar naar hadden uit gekeken en hier ook al hadden kennis gemaakt met ons en de honden. De familie heeft ook alles meegekregen van dekking, tot drachtigheid, tot geboorte en ze zijn zelfs nog op kraamvisite geweest….
Door dit voorval en dat oma Jiba al minder werd, m.n. in het lopen, hebben we langzaamaan besloten om er een pup bij te houden. Er waren tenslotte drie teefjes en of Kira weer een nestje zal krijgen, weten we nog niet. Het moet uitkomen met de vakanties, het moet lukken en dan ook nog voor het achtste jaar!

Nadat donderdag de laatste pup was vertrokken, hadden we gelijk al een probleempje. Wij hadden met een groepje een weekend Maastricht geboekt met kaarten voor André Rieu. Omdat die ook al een jaar van tevoren besteld waren, wisten wij toen nog niet wanneer we een nestje zouden krijgen en al helemaal niet dat we een pup zouden houden.
Gelukkig woont onze dochter, Imke, nu op de boerderij, dus genoeg ruimte voor onze drie honden. Ze heeft hier vaak nestjes en pups meegemaakt, daardoor weet ze gelukkig wel hoe ze ermee om moet gaan.
Daar een hok gemaakt, waar we alle vier de Labjes vrijdagmiddag veilig in hebben gedaan, tot zij uit het werk kwamen. Alles is uiteindelijk weer heel goed verlopen en ‘pup’ is gelijk uit logeren geweest en heeft met van alles en iedereen o.a. hun bruine Labrador, Benthe, kennis gemaakt. ‘Pup’ had nog geen naam, dus het was nog steeds Puppieeee…….
Het was ons 13e nest, dat is de letter ‘M’ in het alfabet. De ‘ie’ klank van ‘puppie’ doet het altijd goed; Jessy, Amby, Damy, Jiba, Kira, …
De pups zijn op maandag geboren, ‘Moandei’, dus “Mandy”!

Meer foto’s van “Mandy”

Fotoalbum Mandy pupje Geel