Pups M nest 7 weken oud

3 juli; Pups 7 weken …….

Wat wel grappig is, of eigenlijk helemaal niet grappig is dat ik vorige keer vertelde dat als de chip eenmaal zit, deze het hele hondenleven actief blijft. Nu bleek dat vorige week bij de dierenarts de chip van de ‘Gele” nergens te vinden was en daarom opnieuw gezet moet worden door de chipper van de Raad v Beheer. Zodoende krijgt de ‘gele’ ook weer een nieuw chipnummer gekoppeld aan haar officiële naam; ‘Machie’
We, mijn moeder en ik, zijn dus met het hele kroost in de auto naar de dierenarts geweest, waar de pups gecontroleerd en geënt zijn. Allen zijn gelukkig weer goedgekeurd en ook de balletjes van de reu zijn al ingedaald. Altijd mooi meegenomen, want dan is de kans op complicaties (bijna) uitgesloten.
De autorit ging weer prima, op de heenreis zat Kira ook achterin bij de pups. We hadden geen misselijke pups, geen pie en geen poe en op de terugreis met z’n vieren achterin ook geen kik. Helemaal uitgeteld van alle indrukken.

De laatste week hebben we de pups nog eens laten kennis maken met wat apportjes, velletjes, vleugels en het schot. Omdat het zo regende, ook maar even kennis laten maken met de paraplu. Allemaal geen probleem!
Tevens zijn de pups hier voor de laatste keer ontwormd, dus zij zijn klaar om naar hun nieuwe baasjes te gaan, nu ik nog …….
En nog een hele belangrijke vraag; ‘Wie krijgt wie’?
Jan de Groot, eigenaar van vader/reu Maxx, komt van de week ook nog even langs om met mij naar de puppy’s te kijken. Hij kijkt met name naar het uiterlijk, de hoekingen en standen van de pup.
Het karakter en het gedrag zijn vaak toch moment opnames …….

Jiba, Kira en de puppy’s slapen intussen op allemaal meegebrachte handdoeken en tussen allerlei soorten knuffels die straks met de pups mee gaan naar het nieuwe huis voor de ‘nestgeur’. Werkt altijd goed.