Weblog Kira’s pups 7 weken

27 april 2016;
Kira en Maxx hun pups zijn alweer 7 weken, dat de laatste week is aangebroken.

De nieuwe baasjes zijn de laatste week allemaal nog een keer langs geweest. We hebben alles nog een keer doorgesproken, ze hebben aangegeven wat ze met de hond willen gaan doen, hoe ze zijn behuisd, hoe het gezin is samengesteld, etc. N.a.v. deze gegevens hebben we samen gekeken welke pup het beste bij hun past.

Intussen zijn er door hen heel veel knuffels en handdoeken meegebracht, zodat de bekende geurtjes ‘van hier’ straks met de pup mee gaan naar hun nieuwe thuissituatie.

We geven de pups 4x per dag hun (nog geweekte) brokjes en Kira voedt nog regelmatig zelf. Er zit een pup bij, die wel heel erg gesteld is op eten en drinken, zodat moeders hem ook wel eens afsnauwt/gromt. Ondanks dat alle pups allemaal evenveel brokjes krijgen, groeit de één toch meer dan de ander. Ze hebben allen een heel mooie groeilijn van een kilo in de week.

Voor onze trainingsgroep hadden we nog een heuse ‘Puppyshower”. De aanwezigen hebben onder het genot van de koffie met gebak, heerlijk met de puppy’s geknuffeld.

De voorspelling was dat het heel nat en koud weer zou worden, maar dat viel reuze mee, daarom ’s middags nog even getraind. Fijn voor mens en dier, er even lekker op uit! Je ziet dat Jiba en Kira dan weer heerlijk genieten.

We hebben qua weer, alle omstandigheden meegemaakt. Zon, regen, hagel, sneeuw, onweer. Zelf  hebben we de socialisatie nog een handje geholpen door eerst met plastic te knallen en later zelfs met een alarmpistooltje. Door al het lawaai van de vliegtuigen, maaimachines, stofzuigers, rammelende bakjes, etc., kijken ze nergens meer van op.

Ook het autoritje naar de dierenarts maakte weinig indruk. Op de heenweg met Kira achterin en op de terugweg met z’n vijven zonder moeders achterin. We zijn zelfs nog even ‘aangestoken’ bij de fam. Meijer die ons geholpen heeft met de sondevoeding van Lucky. We hebben trots laten zien wat er van haar is geworden, een beauty! Alle pups hebben zich ondertussen voorbeeldig gedragen in de auto, geen kik en geen ‘kak’ oftewel geen pie en geen poe.

Bij de dierenarts hebben ze hun pup enting gehad en zijn ze allen nagekeken/onderzocht op huid, oren, ogen, gebit, hart, klieren, staart, gewicht en of de balletjes bij de mannen al zijn ingedaald. Alle vijf zijn ze helemaal goedgekeurd!

Met zes week zijn ze nog een keer ontwormd, dat de pups zijn klaar voor vertrek. Voor het zover is, deze week zelf nog heel veel knuffelen, want ‘de tiid haldt gjin skoft’.

Oma met pup tussen al de gekregen knuffels en doeken
IMG_4252