Weblog Kira’s pups week 6

20 april 2016; Kira’s pups 6 weken;

 De weken vliegen voorbij en de ontwikkeling van de puppy’s gaat zo snel …

Afhankelijk van het weer en de tijd van de dag, liggen de pups binnen, buiten en in de garage. Ze hebben hier elke dag zo’n vrijheid, dat als ze dan een keer in een kleinere ruimte moeten, laten ze zich al aardig horen. Met wat moedermelk en brokjes zijn ze gauw stil, maar dat kan natuurlijk niet altijd. En voor knuffelen heb ik ook niet altijd tijd, want naast de grote aanloop van de vele nieuwsgierige bezoekers, moeten de grote honden ook hun aandacht en uitjes hebben.

Intussen is de chipper ook geweest en hebben de hondjes nu naast hun kleur bandje ook een officiële naam met daaraan een stamboomnummer gekoppeld. Ook is er al DNA afgenomen van de pups. Bij de vader- en moederhond was dat al eerder gebeurd. Hoelang zal het nog duren voordat dat in de mensenwereld gaat gebeuren? DNA bij de geboorte afnemen?!

De ‘Blauwe” is nu ‘Lasha from the Frisian Village’, de ‘Groene’ is ‘Luca from the Frisian Village‘, de ‘Paarse’ is ‘Luna’ from the Frisian Village, de ‘Rode’ is ‘Lady-‘ en de kleine witte, ‘Lucky’ is natuurlijk ‘Lucky-’ gebleven. Jullie hebben het natuurlijk al in de gaten, alle namen beginnen met een ‘L’. Het is sinds 1995 ons 12e gefokte nestje, inmiddels bij ons vijfde teefje. Kira is de vierde in de generatie; Jessy, Damy, Jiba en Kira. Dit ‘L’ nest is dus de vijfde generatie. Amby (Amberly from the Frisian Village) hebben we ook nog gehad, dit was een pup uit Jessy (Omberly) haar eerste nest, dus 1995.

Afgelopen week zijn de pups allen ongeveer weer een kilo gegroeid en dit gaat zo door tot  de honden ruim twintig weken zijn. Dus een Labrador pup van twintig week, weegt ook ong. 20 kg.

IMG_4148

2 gedachten over “Weblog Kira’s pups week 6”

  1. Hoi Margriet,
    Wat zijn ze gegroeid en wat zien ze er prachtig uit!
    Daar word ik zo blij van; het zijn weer echte Margriet honden.
    Goed gedaan en gefeliciteerd !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *