Onze Honden

Mandy: 15-5-2017

Machi From The Frisian Village

Kira: 8-5-2012
Kira onze honden v

Kira from the Frisian Village is het nest van de K’s en dus sinds 1995 het 11 e gefokte nest ‘from the Frisian Village’ Dronrijp. Ze komt uit ‘Fame from the Frisian Village’ roepnaam Damy en Carpenny Scenario oftewel Rio. Kira is onze vierde generatie; Jessy, Damy, Jiba, Kira en de vijfde komt er aan. Ze is onze zesde Labrador en geboren op 8 mei 2012.

Kira is een hele leuke, lieve, nog ‘ouderwetse’ sociale Labrador met nog de mooie originele Otterstaart, maar wel een hele levendige, lenige Lab.
Ze zit goed in elkaar en is dan ook overal op goedgekeurd. Op exterieur meerdere keren een Uitmuntend en bij de jachtproeven van de KNJV een B diploma behaald. Ik noem onze honden altijd ‘allround’ honden, je kan er alle kanten mee op en ze kunnen overal mee naar toe. En mogen ze een keer niet mee naar binnen, bijv. bij een B & B, dan slapen ze heerlijk rustig in de auto.

Jiba:  31-5-2007

Jina onze hond

Jiba is ook bij ons geboren en wel op 31–5–2007. Ze is uit onze lijn de derde generatie (Jessy-Damy-Jiba), maar onze vijfde Labrador. (Rakta, Jessy, Amby, Damy, Jiba)
Jiba, haar officiële naam “Jiba from the Frisian Village” is van “Fame from the Frisian Village” (Damy) x “Withara’s Sarahs Lovely Robin”. Robin heeft zich op de shows goed bewezen, zelfs kampioen in Duitsland geworden, maar heeft ook fantastische werkeigenschappen. Hij heeft al veel C, B en MAP diploma’s behaald.
Een echte “dualpurpose hond”.
Jiba is uit ons 10e nest sinds 1995 Amb(erl)y, daarom begint de naam dan ook met een J. In het nest zaten 4 reutjes en 3 teefjes.
Met Jiba hebben we de pupcursus bij Anjolien Kooreman in Balk gevolgd samen met haar broertje Joek en zusje Julia. Daarna nog twee jaar in de Zuid-West hoek getraind, maar omdat ik graag KNJV proeven wilde lopen, ben ik overgestapt naar de KNJV Zuid-Oost. Hier wordt meer met koud wild en het schot getraind. Vorig jaar hebben we dan ook twee mooie KNJV B-diploma’s gehaald. Al eerder heeft Jiba mooie Uitmuntende uitslagen behaald op de show.
Jiba is een heerlijke allround hond, altijd vrolijk en blij en overal voor in.
Je kan haar overal mee naar toe nemen.

Damy    12-9-2000 – 12-8-2015

onze hond damy

Onze 3e in de rij, die ook Jessy als moeder heeft. Damy werd geboren op 12-9-2000. Haar stamboom naam is Fame from the Frisian Village. Het nest bestond uit 2 reutjes en 3 teefjes waarvan ook een reutje naar Amerika is gegaan. Haar vader is:Moonlight des Bords de la Vesgre, een hele leuke, lieve en vrolijke labrador.
Damy heeft het ook goed gedaan op de show. Van de drie keer dat we haar hebben voorgebracht haalde ze 2 keer een uitmuntend met plaatsing 3. Ook met Damy en haar broertjes en zusjes zijn we in Deinum op puppycursus gegaan.
Vervolgens bij Gewest Fryslân Noord een KNJV-Jachttraining.
Gelijk het eerste jaar was Damy de beste van de jonge honden KNJV trainingsgroep van Leeuwarden e.o en behaalden we samen de wisselbeker (zie foto introductie)Het 2e jaar gingen we op voor het B-diploma, wat we ook met succes afsloten. Omdat we meerdere B-Diploma’s hadden behaald
mochten we meedoen aan de MAP-training. (meervoudige apporteer proeven) Deze training wordt gegeven op verschillende lokatie’s ten Noord-Oosten van Leeuwarden, o.l.v. Sape Wiersma. Deze training is breed en afwisselend opgezet met veel afleiding en natuurlijke opstakels. Na twintig jaar met veel plezier in Leeuwarden en omgeving te hebben getraind onder verschillende trainers, leek het mij ook wel leuk en leerzaam om eens in een andere regio te gaan trainen. Toen ik hoorde dat KNJV afdeling Fryslân Sùd-West onder leiding van Anjolien Kooreman op veel verschillende lokatie’s trainde waaronder zelfs Dronrijp, was de keus snel gemaakt. Anjolien heeft een hele brede opzet van trainen. Al dit oefenen resulteerde uiteindelijk in een MAP-diploma waar we heel trots op zijn! Nog altijd volgen we met plezier trainingen zowel met als zonder hond en elke keer leren we weer bij.
Daarnaast maken we regelmatig lange wandelingen met ander nakomelingen van Jessy, Amby en Damy. Vaak spreken we af bij bos of strand, wat elke keer weer een feest is voor mens en dier. (zie ook onder activiteiten)

Damy is op 12 augustus 2015 overleden, ze is bijna 15 jaar oud geworden

Amby:           13-3-1995 –  7-4-2010                                                                                Amby                                                                                                        
Amby werd geboren op 13-3-1995 en heet officieël Amberly from the Frisian Village. Amby komt uit het eerste nestje van Jessy wat uit vier pups bestond , 1 reutje en 3 teefjes .
Samen met haar broer en zusjes zijn ze in Deinum op puppycursus geweest. Zowel baas als hond ervaren dit altijd als een heel plezierig en leerzaam uitje. Na 12 jaar hebben we nog altijd contact met haar nestgenootjes.
Ook met Amby hebben we shows gelopen waar ze uitsluitend U’s (UItmuntend) heeft behaald. Deze tentoonstellingen bezoeken wij omdat het o.a verplicht is als je wilt gaan fokken. Meestal zoeken we shows in de buitenlucht op, maar liever gaan wij (dat geld ook voor de honden) naar de jachttrainingen. Amby heeft met veel plezier meerdere KNJV C en B diploma’s gehaald en daarnaast hebben we succesvol een Clubdiplomadag van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV) te Leeuwarden met haar gelopen. Verder heeft ze bij de Kynologenclub Friesland (KCF) een gehoorzaamheidsdiploma gehaald, maar omdat ze tijdens de jachttrainingen veel enthousiaster was, zijn we daar mee verder gegaan. Amby wil evanals Jessy en Damy altijd graag met ons op pad. Je hoeft de riem maar te pakken of een auto in te laden en ze zijn van de partij. We kunnen ze overal met plezier mee naar toe nemen.

Amby is op 7 april 2010 overleden ze is ruim 15 jaar geworden

jessy onze hond

Jessy: 8-12-1992–4-2-2009

Jessy werd geboren op 18-12-1992 bij Marie Louise van Haersma-de With www.withara.nl
Haar stamboom naam is Withara’a Classique’s Omberly
Jessy hebben we gericht gekocht bij een goede fokster met de bedoeling om er van alles mee te doen. Dat wil zeggen, we zochten een mooie hond met een goed karakter, zodat we er shows mee konden gaan doen en ook jachttraining mee konden gaan volgen. Tevens wilden we graag goede gezondheidsuitslagen halen zodat we er een nestje mee kon en gaan fokken. Dit is allemaal gelukt! Op tentoonstellingen haalde ze Zeer Goed en Uitmuntend op KNJV proeven en Clubdiplomadagen meerdere C en B diploma’s en ook voldeed ze ruimschoots aan alle gezondheidseisen.
Hierdoor kregen we groen licht om een nestje met haar te mogen fokken en gingen we op zoek naar een passende reu.
Van haar 1e nestje hebben we een pup aangehouden Amby, De vader van dit nest is Kamp Beechcroft’s Regal Air Tevens ging er ook een pup naar Amerika, vandaar een Engelstalige kennelnaam met een Fries tintje.
Jessy is met haar 14 jaren nog steeds een vrolijke, levendige en gezonde hond. Ze gaat nog dagelijks mee met de wandelingen die variëren van 5-8 km. Ze is altijd enthousiast als er iemand komt en begroet deze kwispelend met een kleedje, bal of een flostouw in haar bek.

Jessy is overleden op 4 februari 2009 ze is ruim 16 jaar gewordend