Pups M nest 8 weken

10 juli;  Pups 8 weken en ‘uitgevlogen’

De pups zijn deze week allemaal ‘uitgevlogen’ op één na J Het was een hele moeilijke keuze deze keer. Ik val nl. altijd op ‘het rode bandje’ en wilde me daar deze keer eigenlijk niet door laten leiden. Dan dacht ik weer de ‘groene’, dan weer de ‘rode’ tot dat Jan, op terugreis van Terschelling, even langs kwam. Hij maakte het mij nog moeilijker, want hij zei de ‘gele’. Jan kijkt m.n. naar het uiterlijk, de hoekingen en standen. De karakters ontlopen elkaar niet zoveel en de interesse in apportjes e.d. ook niet. Ook zijn ze allemaal ‘waterproof’, goed aan lawaai gewend, onweer bestendig en schotvast. De ene dag is de ene wat meer op de voorgrond en de andere dag weer een andere. Als het spelen onderling er ‘te’ hard aan toe gaat, gaat Jiba liggen grommen; “Kan het ook wat zachter?’ en Kira gaat ertussen staan als spelleider.

Ik had wel gezien en gevoeld, dat de ‘gele’ het pittigste/brutaalste/bijterigste was en ook de enige die al blafte. Daarentegen was ze wel de kleinste en lichtste in gewicht. De pups wegen nu ongeveer het aantal weken in kg. min een kilo. Dit groeien, van een kilo in de week, gaat door tot op een leeftijd van ong. 20 weken, dan zijn ze dus ook ongeveer 20 kg. (of iets minder).

Gelukkig ging de reu eerst weg, had ik nog even bedenktijd. De reu, die met het blauwe bandje, officieel “Maxx Jr. from the Frisian Vilage” ging met Feitze en fam. mee naar huis waar ook nog een andere zwarte 11 jarige Labrador reu woont. Ze gaan de pup “Diesel” noemen.

Een dag later werd de ‘Groene’ opgehaald door fam. Postma. Jan ging voor de ‘jachtknobbel’, hij wil graag in de toekomst z’n hond ‘Maggy’ meenemen voor de jacht.  Maar eerst gaat ze thuis kennismaken met een kleine zwarte Chihuahua. Nu zijn ze nog ongeveer even groot en even zwaar.

Op donderdag werd de laatste opgehaald ‘de rode’! De knop is om en de ‘gele’ blijft dus bij ons. Ook is het wel gemakkelijk, want dit is de pup die de chip mist en moet hier dus weer opnieuw gechipt worden. Papieren/nummers moeten worden aangepast en het paspoort moet met het goeie chipnummer gesealed worden, zodat er niet met de gegevens van de pup ‘geknoeid’ kan worden.

De ‘rode’ blijft ook in Dronrijp en komt op de boerderij bij Wilma, Anton en kleine Niek. Ze gaan de pup “Luna” noemen. Ook gaan we de eerste lessen van de puppytraining bij hen in en om de boerderij doen. Mooi centraal, want alle puppy’s blijven in Friesland.