Weblog pups Kira 23-3-2016

23 maart;  ‘Happy Puppy Day 2016’

Nog nooit van gehoord, ‘Happy Puppy Day’ en nu hebben we toevallig ook nog puppy’s liggen op deze dag. De ‘National Puppy Day will make you happy’ en meer van dat soort reclame/kreten zag ik vandaag voorbij komen. Toch bestaat deze dag al 10 jaar!
En dat honden/puppy’s je gelukkig maken, wist ik natuurlijk allang
De pups zijn vandaag twee weken en er veranderd deze dagen heel veel in het leventje van de puppy’s. Je kan wel zeggen ‘er gaat een wereld voor hen open’, d.w.z. de oogjes gaan open, de oortjes gaan open en ze kunnen zich al iets sneller verplaatsen, want het tijgeren wordt wankel lopen. De achterpootjes komen eronder.
Het vinden van de moeder en daarmee de tepel,  gaat nog duidelijk op de reuk.
De pups groeien nog steeds goed, ze zijn nu allen ruim 3 x het geboorte gewicht. De lichtste, Lucky (geb. gewicht 265 gram) moet volgens ‘het boekje’ nu 3 x 265 = 795 gram zijn en ze is 1025 gram, dus super tevreden en trots dat ze het zelf zo goed doet. De zwaarste is nu de ‘rode’. Zij was 430 gram bij de geboorte en is nu 1640 gram.
Twee weken; dat betekent ook ontwormen, zowel de puppy’s als de moeder en grootmoeder.  De pups  krijgen een ontwormings-pasta en Jiba en Kira krijgen –tabletten. De hoeveelheid ook weer allemaal aangepast bij hun gewicht.
Ook heb ik 90 nageltjes geknipt. Aan één voorpootje zitten vijf nageltjes (vier en een wolfsklauw is vijf) en aan een achterpoot zit geen wolfsklauw, is vier per poot. Is 18 nageltjes per puppy. Je wilt niet weten hoe scherp die eerste nageltjes zijn.
Ze slijten ook niet in hun zachte bedje, daarom, om Kira te ontlasten, de puntjes er maar gauw afgeknipt.
De pups hebben ook weer gekleurde halsbandjes om gekregen. Omdat er geen twee blauwe bandjes waren, heeft de ‘donker blauwe’ nu een paars bandje. Zo zie je aan het kleur bandje altijd direct met welke pup je te maken hebt en hoef je niet om een stip nagellak o.i.d. te zoeken. Ook voor de foto’s is het veel leuker, anders is het zo’n zwarte massa ……

16-3-16 twee weken

Eén gedachte over “Weblog pups Kira 23-3-2016”

Reacties zijn gesloten.