Kyra’s pups zijn uitgevlogen

Kira en Maxx hun puppy’s zijn weer ‘uitgevlogen’

We hebben de laatste week nog extra genoten van het hele stel, omdat je weet dat ze binnenkort vertrekken naar hun nieuwe adres. Altijd moeilijk om de pup aan hun nieuwe baasjes mee te geven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Het zijn allemaal leuke adressen waar ze naar toe zijn gegaan en we hebben van te voren veel contact gehad zodat de klik er al is.

De eerste app-jes kwamen al gelijk bij thuiskomst binnen, hoe de rit was verlopen en hoe ze de eerste indrukken hebben doorstaan. De volgende morgen natuurlijk weer allemaal berichtjes met foto’s hoe het ’s nachts was gegaan. Wel frappant dat alle pups, onafhankelijk van elkaar, allemaal ’s morgens rond dezelfde tijd wakker werden en moesten plassen. Toch gemakkelijk met die mobieltjes van tegenwoordig …….

De pups blijken weinig onder de indruk te zijn van hun nieuwe thuissituatie en passen zich heel gemakkelijk aan. Ze hebben hier natuurlijk ook al heel veel meegemaakt, in positieve zin.

In de achtste week zie je al dat de pups uitdagingen nodig hebben. Ze worden steeds uitbundiger en harder met elkaar tijdens het spelen en willen niet voor elkaar onder doen. Voor mij natuurlijk moeilijk om vijf pups tegelijk goed op te voeden. Daarom een goed moment om de pups  te verhuizen zodat de nieuwe mensen de socialisatie kunnen voortzetten. En ze troffen er een hele mooie week voor, de pups konden heerlijk mee naar buiten en ook ’s morgens vroeg was het geen straf om met ze buiten te staan …..

Een pup mag nog niet zo ver en zo lang lopen (stelregel is 5 min. per maand), daarom ook leuk om naast hun lichamelijke beweging, aan de geestelijke ontwikkeling te werken. Je hebt tegenwoordig zulk leuk speelgoed voor de honden, met veel hersengymnastiek spelletjes. Daar wordt de hond ook moe van en kan ie daarna weer lekker slapen.

Allen heeeeel veel succes en plezier met jullie huisgenoot toegewenst en tot gauw!!!

IMG_4279