Puppy Nijs from The Frisian Village M nest

29 mei;  De puppy’s zijn twee weken …..

De warmte bleef maar aanhouden. Hoe stil en tevreden de pups vorige week waren, zo pieperig, en vooral ’s nachts L, waren ze deze week. Dan denk je, ‘wat kan er toch zijn’, ze groeien toch heel goed. Totdat ik een foto van een nestje van Jan de Groot voorbij zag komen van zijn ietsje oudere pups met een ijsfles. Zouden ze het dan nu al te warm hebben? Dat wil je niet aan, pups van nog geen twee weken. Dus ook een coolpack omwikkeld met een handdoek en daar de op dat moment piepende pup met het blote buikje opgelegd en waarachtig hij bleef er mooi op liggen en stil was ie ….. Dit is nu mijn dertiende nest, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. De volgende dagen ook steeds weer omwikkelde coolpacks erbij gelegd en idd de pups waren stil.

Ondanks de warmte zijn de pups toch heel goed gegroeid. Ze zijn met vijftien dagen al vier keer het geboortegewicht, wat normaal drie keer is als ze veertien dagen zijn.

En omdat de pups zo snel groeien konden de ze ook eerder hun puppyhalsbandjes om. Eerst hadden ze rood ♀, wit ♀, blauw ♂ en roze ♀ biasbandjes, nu rood, geel, blauw en groene puppybandjes, omdat ik geen wit en roze had. De gekleurde bandjes moeten dagelijks ruimer worden gemaakt zo snel groeien ze.

Kira doet het ook heel goed en als je met haar uit gaat, springt, ‘holt en ‘sneupt’ ze alweer als vanouds, dan merk je niet eens dat ze puppy’s heeft. Op de rug gezien, zie je er ook niets van, alleen vanaf de zijkant gezien hangt er toch echt wel iets onder.

Intussen heb ik mijn ‘M’ nest ook opgegeven bij de Raad van Beheer, dit moet binnen 10 dagen. Ik gebruik graag namen met een ‘ie’ klank, daar reageert de pup altijd heel goed op bij het roepen van z’n naam. In het nest roep ik straks ook altijd puppiiiiiiiiiiies, vandaar de reactie op de ‘i’ klank. Deze keer, Maggy, Mira, Machi en Maxx jr.  from the Frisian Village!

puppie frisian village

Hierboven de pups op Coolpacks

Meer foto’s van Kira’s pups op Fotoalbum  M nest