Pups Frisian Village M nest 5 weken

Pups vijf weken 19juni: …….

Afgelopen week kwam dochter Imke weer langs om te helpen bij het ontwormen, 18 nageltjes knippen en mooie plaatjes te schieten …….
Ook nam ze hun bruine Labrador, Benthe, mee op visite. Jiba en Kira kennen deze hond zo goed, dat dat was helemaal geen punt voor Kira, dat ze kennis maakte met de pupjes.
Het was de tweede keer dat de pups ontwormd werden en nu kregen ze een lekker hapje vlees erachteraan, dat de vieze ontwormingspasta was gauw weggewerkt. 
De volgende dag kregen ze nog een keer een lekker vleeshapje en deze keer uit hun eigen voerbakje. Nu zijn het echte Labradors, dat dit was geen probleem voor ze. In ‘een zucht en een scheet’ was het bakje leeg. De volgende dag kregen ze voor het eerst hun geweekte Proplan puppybrokjes en de hoevellheid wordt nu elke dag opgevoerd.
Kira geeft nu ong. nog vijf à zes keer melk en ze krijgen nu vier keer geweekte brokjes erbij. En dit allemaal heerlijk buiten. Het was de afgelopen week heerlijk weer, dat de pups lagen van ’s morgens 7.00 tot ’s avonds 23.00 uur buiten. Meestal zelfs in de schaduw omdat het tè warm was. Een keer heb ik ze zelfs in de lekkere koele garage gelegd, omdat er buiten niet meer een koel plekje te bekennen was. Dik 30º!

Ook is er elke dag wel iemand op visite geweest, ‘pupkijkers’ en ‘pupkopers’. Het is natuurlijk elke keer weer een feest om puppy’s te mogen bekijken en te knuffelen. Wie welke pup, teefje, krijgt is nog niet bekend. Dat is nog te vroeg om dat te kunnen bepalen, maar wel is zeker dat er ook één blijft en dat alle andere nestgenoten ook in Friesland blijven. En omdat er maar één reutje is, weet die eigenaar/gezin wel welke pup hij krijgt, nl. ‘de blauwe’.
Maxx jr. wordt Diesel!
Het worden/zijn, al hele leuke, kwispelende, compacte, vierkante, zwarte mini Labjes met weer een prachtige ‘stop’. Echt weer trots op het mooie stel, van Kira en Maxx …….

ontwormen pups
De pups worden voor de 2e keer ontwomt

Meer foto’s in het fotoalbum M nest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *