Pups Frisian Village M Nest 6 weken

26 juni; de pups zijn nu 6 weken …….

Afgelopen week is de chipper al geweest. Elke pup heeft nu een chipnummer met een naam eraan gekoppeld. Zo heet ‘de blauwe’ nu officieel “Maxx Jr from the Frisian Village.
De chipper ‘spuit’ via een zgn. injectienaald een chip ter grootte van een rijstkorrel onder de huid van de pup. Deze chip kapselt zich in en blijft het hele hondenleven actief. Met een chipreader kan je nu altijd je hond ‘aflezen’, dit gebeurt straks gelijk al bij de dierenarts wanneer de pups geënt worden. Ditzelfde chipnummer komt dan ook in het Europees Paspoort te staan. Mooie controle! Ook wordt deze chip afgelezen als je meedoet aan bijv. een ORWEJA (jacht)proef. Maar ook als je hond vermist wordt kan iemand met een chipreader het nr. van je hond aflezen en doorgeven. De pup staat straks geregistreerd bij de Databank. Eerst geef ik, als fokker ze aan en daarna worden de pups overgeschreven door en op de nieuwe eigenaar.

Intussen hebben de pups al heel veel prikkels meegekregen. Vliegtuigen, auto’s, vuilniswagens, harde geluiden, volwassenen, kinderen, (andere) honden, grasmaaier (deze zien en horen ze vaker dan de stofzuiger). Deze inprentingsfase of primaire socialisatiefase is heel belangrijk voor de pup. Het is (wsl) de belangrijkste fase in hun leven. Wat ze dan meemaken, zullen ze nooit weer vergeten. Mij/ons zullen ze dan ook nooit weer vergeten  Deze belangrijkste fase duurt tot ong. twaalf weken. Het is dan ook belangrijk dat de nieuwe baasjes straks ook van alles gaan doen met de pup, in positieve zin!!!

Nu de pups worden bijgevoerd met geweekte puppybrokjes, drinken ze steeds minder, Kira laat ze minder en korter toe. Het is nu ong. nog vier x drinken en vier x brokjes. In de vijfde week (en 2 dgn.) waren de pups 4 kg. Dit groeien van een kg. per week gaat ongeveer door totdat de honden 20/25 weken zijn. Dit is vnl. afhankelijk of het een reutje of een teefje is.
Een reu groeit langer door, wordt zwaarder en is meestal ook later m.n. ‘uiterlijk volwassen’, ‘uitgezwaard’.

 

 

 

 

 

26 juni, pups 6 wkn